Bierwaterfiets gaat niet door

De zogenaamde amfibike krijgt geen vergunning voor de Amsterdamse grachten. Het vaartuig dat wordt aangedreven door pedaaltrappende passagiers "past niet in het beeld dat het stadsbestuur van de grachten heeft", schrijft wethouder Udo Kock (Water) aan de raad.
Tekening uit vergunningsaanvraag voor de amfibike.

De amfibike krijgt alsnog geen vergunning. De VVAB had het gemeentebestuur op 1 september 2014 formeel in gebreke gesteld en laten weten juridische stappen te zullen nemen om de komst van de amfibike tegen te houden. De VVAB had de gemeente in gebreke gesteld omdat de vereniging niet tijdig werd geinformeerd. Al spoedig bleek dat het gemeentebestuur helemaal niet op de hoogte was van het voornemen om voor de bierwaterfiets een vergunning te verlenen.

Dit soort vaartuigen horen thuis in een pretpark en niet in een drukke binnenstad en al helemaal niet op het water. De VVAB is blij dat het College tot hetzelfde inzicht is gekomen.

De VVAB zet de strijd voort tegen de komst van de zogenaamde hottugs, de varende badkuipen met houtkachel, een vergelijkbare vorm van 'ongein'. Daarover is nog geen besluit genomen. Het College zegt nu dat "het water in Amsterdam een groot goed (is), waarmee zuinig moet worden omgesprongen". De VVAB verwacht dat ook de hottug geen vergunning krijgt.

[Eerder bericht]


(WS, 9/12/2015)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.