Brief aan de burgemeester over de drukte op de Wallen

Verschillende organisaties waaronder de VVAB vragen aan de burgemeester de raadsmotie om de gordijnen van de 'ramen' op de Wallen te sluiten uit te voeren. Dat kan ook door het aanbrengen van ondoorzichtig folie. Het initiatief van de brief ging uit van Wijkcentrum d'Oude Stadt.
De Wallen in de avond. De raamprostitutie beheerst het straatbeeld.

De organisaties zijn verheugd dat de gemeenteraad op 21 december 2022 een motie aannam waarin het College van B&W werd verzocht "te onderzoeken hoe sekswerk met gesloten gordijnen juridisch kan worden vormgegeven en daarbij scenario's op te nemen om dit op bepaalde tijden mogelijk te maken". De motie stelde ook "dat de drukte op de Wallen haar grenzen heeft bereikt en voor grote overlast zorgt bij bewoners van het Wallengebied". De motie beoogde daarmee het voor bezoekers minder aantrekkelijk te maken de Wallen te bezoeken. En dus ook minder overlast voor de bewoners!

De motie is echter niet uitgevoerd. Het gaat de organisaties erom dat er op korte termijn een echte oplossing komt die leidt tot een sterke vermindering van het aantal (overlastgevende) bezoekers op de Wallen. Het zou gerechtvaardigd zijn als de burgemeester vanuit haar bevoegdheden op het gebied van de openbare orde een oplossing zoals het sluiten van de gordijnen van de 'ramen' oplegt. Dat kan ook door ondoorzichtig folie op de ramen aan te brengen.

De organisaties verwachten van uitvoering van de motie een aanzienlijke verlichting voor de bewoners van het Wallengebied en een substantiële verbetering van de leefbaarheid in de binnenstad. De organisaties vragen de burgemeester de motie vóór de aanstaande zomer uit te voeren.

[Brief aan de burgemeester] (29 maart 2023) (PDF-bestand)


(WS, 6/4/2023)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.