3d-geprinte brug OZ Achterburgwal illegaal

De tijdelijke vergunning voor de 3d-geprinte brug over de Oudezijds Achterburgwal is in november vorig jaar al verstreken. De VVAB heeft gevraagd de brug te verwijderen.
De nu illegaal geworden 3d-geprinte brug

De VVAB heeft gevraagd de 3d-geprinte voetgangersbrug bij de Stoofsteeg zo spoedig mogelijk te verwijderen en de drie jaar geleden verwijderde brug - de Stoofbrug - terug te plaatsen. Dat is door het stadsdeelbestuur toegezegd. De 3d-geprinte brug zal 'binnenkort' verwijderd worden; de oude Stoofbrug keert dan terug. De VVAB had destijds bezwaar tegen de komst van de brug omdat die niet passend is in het beschermd stadsgezicht, maar nam genoegen met de toezegging van stadsdeelbestuur B. Oranje dat het 'tijdelijk' was 'vanwege de restauratie van de oude brug'.

In de in 2019 verleende vergunning staat dat de particuliere aanvrager de oude situatie na het verstrijken van de vergunning moet herstellen. Dat is dus niet gebeurd. De maker van de brug wil de brug laten liggen. De VVAB heeft daarom ook een formeel handhavingsverzoek ingediend.

[Handhavingsverzoek] (PDF-bestand)


(WS, 2/2/2023)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel 3 reacties op dit artikel.

Fijn dat de Stoofbrug teruggeplaatst wordt. De printbrug vind ik een maar log bakbeest dat er wulps wil uitzien maar daar allerminst in slaagt. Deze brug past totaal niet in het stadsgezicht van de Wallen.

 Jet Willers 13/2/2023 14:56:24

De nieuwe brug is een lelijk kreng dat door vorm en kleur alleen maar bijdraagt aan de verrommeling van een buurt die het, om allerlei redenen, al zwaar genoeg heeft. Het is een massaal bakbeest waar geen enkele luchtigheid of licht uit spreekt. Het grijs komt amper terug in de omgeving en benadrukt..
[Meer lezen]

 peer 8/2/2023 17:02:16

Jammer dat u de eerste 3D brug niet in de stad wilt en de oude niets zeggende brug weer terug wilt. Onze brugeen in de stad zijn door de eeuwen gebouwd en hebben allemaal hun eigentijdse bouwstijl. De 3 D brug is de 21ste eeuw en mag gezien worden.

 Laura van Gelder 8/2/2023 10:39:54

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.