Petitie tegen bierfiets aangeboden

De petitie tegen de bierfiets werd op donderdag 18 juni 2015 namens de VVAB door bestuurslid Els Iping aangeboden aan de burgemeester van Amsterdam. Er zijn zesduizend handtekeningen gezet voor een verbod van de bierfiets in de binnenstad.

De 'drukte in de binnenstad' staat bovenaan het klachtenlijstje van Amsterdammers. De gewraakte bierfiets is voor de meeste bewoners de druppel. Dat de bewoners er genoeg van hebben, blijkt uit de hoeveelheid reacties die op de actiesite tegen de bierfiets verscheen. Binnen enkele dagen betuigden duizenden Amsterdammers hun steun voor een verbod van de bierfiets.

In totaal zijn er meer dan zesduizend handtekeningen geplaatst. De actie is een katalysator gebleken voor alle onvrede over de drukte in de stad. Velen leggen uit waarom ze de petitie tekenen. Uit die reacties spreekt betrokkenheid bij en liefde voor Amsterdam. De bierfiets staat symbool voor de stad als pretpark, het is een vervoermiddel dat niets toevoegt, dat ook nergens heen gaat, maar rondfietst in de toch al drukke binnenstad. De mensen die ervan gebruik maken geven niets aan de stad, maar gebruiken haar als decor en voor openbare dronkenschap. De bierfiets moet uit het straatbeeld verdwijnen. Er moet nog veel meer gebeuren om de toegenomen drukte het hoofd te bieden, maar dit is de eerste stap.

De actiesite Weg met de Bierfiets is te vinden hier: [wegmetdebierfiets.nl]
De actie voor een verbod van de bierfiets in de Amsterdamse binnenstad is een initiatief van de VVAB en het eerste resultaat van de werkzaamheden van de nieuwe Werkgroep Balans.


(WS, 10/6/2015)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.