Aangifte van illegale sloop achter Halvemaansteeg 6

Op 15 maart 2018 deed de VVAB aangifte op het politiebureau Lijnbaansgracht van illegale sloop achter het rijksmonument Halvemaansteeg 6. Het inpandige woonhuis met eigen adres Amstel 46, fysiek verbonden met Halvemaansteeg 6, werd afgebroken zonder vergunning.
Amstel 46 vˇˇr de sloop De schamele restanten (foto Walther Schoonenberg)

De VVAB heeft geconstateerd dat de eigenaar van Halvemaansteeg 6, Woningbedrijf Bergen BV, het daarmee verbonden inpandige pand Amstel 46 in 2014 vrijwel geheel heeft gesloopt. De gemeente Amsterdam, stadsdeel Centrum, heeft deze illegale sloop geconstateerd en de eigenaar opgedragen de contouren van het gesloopte pand te herstellen. Er is inmiddels een aanvraag ingediend bij de gemeente voor de bouw van een groot complex, een uitgaanscentrum (zie Bouwplan Halvemaansteeg 4-6/Amstel 50), mede mogelijk gemaakt door de sloop. De Amsterdamse binnenstad is een beschermd stadsgezicht en de sloop van gebouwen mag niet zonder vergunning plaatsvinden. De eigenaar was vooraf op de hoogte van het feit dat een vergunning vereist was.

De VVAB is over de illegale sloop pas laat ge´nformeerd en vond deze ernstig genoeg om alsnog aangifte te doen bij de politie op grond van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO) en de Wet Economische Delicten (WED).

Bij de aangifte werden bewijsstukken aan de politie overhandigd.

[Meer lezen]


(WS, 15/3/2018)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.