Minne Dijkstra nieuwe voorzitter van de VVAB

Minne Dijkstra is gekozen als voorzitter van de VVAB.
Minne Dijkstra is op de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad op zaterdag 6 maart in het Bethaniƫnklooster gekozen als voorzitter van de vereniging.

Minne Dijkstra (1937) is in Amsterdam geen onbekend persoon. Hij is gids van Mee in Mokum en geeft ook dialezingen over zijn geliefde Amsterdam. Maar daarnaast is hij een professioneel bestuurder. Hij is voor D66 lid geweest van de Tweede Kamer, vice-voorzitter van de N.O.S. en directievoorzitter van de Wereldomroep, maar ook is hij voorzitter geweest van de het Gilde Amsterdam en de Stichting Z van onze daklozenkrant.

Behalve Minne Dijkstra werd ook Dingeman Coumou gekozen als nieuw bestuurslid. Dingeman Coumou (1950) zat de afgelopen acht jaar voor GroenLinks in de deelraad van het stadsdeel Amsterdam-Centrum. Hij heeft daar blijk gegeven van een groot hart voor de monumenten in de binnenstad. Hij heeft zich onder meer sterk gemaakt voor behoud en herstel en raadsnotities geschreven over de Van Houtenpanden, over Verwaarloosde panden en Bedreigde interieurs. Dingeman gaat zich vooral bezighouden met de contacten met de politiek.

Enkele impressies van de ALV

De vergadering wordt geopend. Walther Schoonenberg spreekt Algemeen Jaarverslag uit. Els Agtsteribbe ontvangt geschenk.
Minne Dijkstra aan het woord. Dick van der Kroon legt de financiƫle stukken uit. Wolbert Vroom doet verslag van de Werkgroep Waakhond.
Manja Houba doet verslag van de excursies. Inleiding t.g.v. 35-jarig bestaan. Taart na afloop.

[Algemene Ledenvergadering 2010]

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.