Zelf evenementengeluid meten!

Handleiding Samsung Galaxy

  Figuur 1. Vindt de ‘Play Store’ op uw scherm Figuur 2. De beschikbare geluidsmeters komen op uw scherm nadat u in de zoekfunctie ‘geluidsmeters’ hebt ingevuld. (de bovenste is bij ons reeds geïnstalleerd; bij u nog niet)
 1. Ga naar de knop Play Store, die op uw phone is geinstalleerd (figuur 1).
 2. Bij de zoeken optie: typt u geluidsmeter en u vindt een lijstje (Figuur 2)
 3. Kies de optie Geluidsmeter (Sound Meter) Dat is de bovenste optie in Figuur 2.
 4. U gaat Installeren. u kunt de vraag krijgen of de app toegang mag hebben tot uw microfoon. Dat staat u toe. Vermoedelijk krijgt u nu-of na de volgende stap- een melding over calibratie te zien (Figuur 3).
 5. U drukt op OK en vindt Figuur 4. Die figuur geldt voor een enigszins rumoerige omgeving. u gaat naar de rustigste plek in huis en stelt via + en – in op 20 dB. Druk op save.
  Figuur 3. Een advies om te calibreren. u drukt op OK Figuur 4. Calibratie. Op een rustige plek in huis gaat de meter omlaag. Via de plus en min knop stelt u in op 20 dB Figuur 5. Uw eerste echte meting. De laagste waarde (MIN), de gemiddelde waarde (AVG) en de hoogste waarde (MAX) worden aangegeven
 6. Na installatie verschijnt de knop openen. u kunt die klikken of klikken op de nieuw verschenen knop op uw scherm. U ziet een meter die op en neer gaat, het minimum niveau (MIN), het gemiddelde (AVG) en het maximale (MAX) (Figuur 5)
 7. Uitleg van de knoppen, rechts in Figuur 5
  a. Onderste knop=kompas
  b. Een omhoog: de stop/ga verder knop
  c. Een hoger: Reset. De meting begint weer bij nul
  d. Een hoger: W/B: achtergrond wit (W) of zwart (B)
  e. Nog een hoger. Calibratie. Waarschijnlijk heeft u al gecalibreerd; zo niet dan doet u het nu (Figuur 4).
  f. Settings=instellingen. Die laat u staan.
  Figuur 6. U maakt een schermafbeelding door tegelijk op beide knoppen te duwen
 8. U stopt de meting via de stop knop; u drukt op reset dan staat alles weer op nul en drukt dan op de ga verder knop. u meet 60 seconden (dat ziet u onderop het scherm), stopt dan via de stop knop, en maakt een schermafbeelding via het gelijktijdig indrukken van de aan-knop midden onder en de aan/uit knop (meestal) rechts van de phone (Figuur 6). De afbeelding wordt als foto opgeslagen in de map foto of foto's
 9. U zoekt de foto op in uw map Foto en verstuurt die aan uzelf als test via de knop deel.
 10. Voor de VVAB actie meet u op een lawaaierig moment, ramen dicht, een meter van het raam op borsthoogte.
 11. U maakt een schermafbeelding, zoekt de foto op, druk op de knop deel en zet op de mail: postcode, adres, soort phone, datum en de tijd. De tijd staat niet altijd op uw schermafbeelding. U stuurt de foto afhankelijk van uw eigen postcode aan 1011vvab@xs4all.nl, 1012vvab@xs4all.nl, 1013vvab@xs4all.nl, 1014vvab@xs4all.nl, 1015vvab@xs4all.nl, 1016vvab@xs4all.nl, 1017vvab@xs4all.nl, 1018vvab@xs4all.nl, 1019vvab@xs4all.nl.

Aan het einde van de vorige pagina ziet u hoe u met 2 smartphones de geluidsisolatie van uw gevel kunt meten. Ook die informatie is welkom bij de VVAB via de aangegeven email adressen.

[Terug]

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.