Actie Vrienden maken Vrienden

Al bijna vijftig jaar zet onze vereniging zich in voor het behoud van de historische binnenstad, één van de grootste en meest gave historische stadskernen ter wereld. In 1999 werd de binnenstad benoemd tot 'beschermd stadsgezicht' en sinds 2010 is zij aangewezen als UNESCO-Werelderfgoed. Toch blijkt het nog steeds nodig dat er een organisatie bestaat als de onze.
Welkomstboek Amsterdamse Stijlkamers

Zo heeft de vereniging eind 2022 bij de rechtbank beroep aangetekend tegen de grootschalige verbouwplannen van het Amsterdam Museum, waardoor niet alleen het zeventiende-eeuwse Burgerweeshuis ingrijpend dreigt te worden aangetast, maar tevens de unieke middeleeuwse stedenbouwkundige structuur ter plaatse. Daarnaast zet de vereniging zich onder meer in voor een meer restauratieve benadering van het gemeentelijke bruggen- en kadeherstelproject, en voor het terugdringen van de overlast van het toerisme in de binnenstad.

Dankzij uw steun heeft de vereniging veel bereikt. Om een factor van betekenis te zijn en te blijven, is het nodig dat we groeien. We kunnen dan diverse acties financieren en onze boodschap als belangenbehartiger van het historische Amsterdam beter uitdragen. Alleen door uw hulp is dat mogelijk!

Helpt u mee om een nieuwe vriend te maken?

Leden steunen niet alleen het werk van de vereniging, maar kunnen ook een beroep doen op advies. Zij ontvangen het tijdschrift en krijgen korting bij verenigingsactiviteiten als excursies, lezingen en cursussen. Daarnaast organiseert de vereniging regelmatig borrels rond een actueel thema.

Wie een nieuw lid wint, ontvangt het boekje Amsterdamse Stijlkamers van Hans Tulleners en Peter Quatfass. Deze rijk geïllustreerde uitgave met foto's van Mick Palarczyk geeft een indruk van zowel de karakteristiek als de veelzijdigheid van de achter de gevels verborgen interieurs in onze werelderfgoedstad. Monumentale interieurs zijn er volop in de binnenstad, maar zijn relatief onbekend. De belangrijkste voorbeelden hiervan zijn nu gebundeld in deze fraai vormgegeven publicatie.

Vul de ingeniete kaart in Binnenstad in of meld het nieuwe lid aan via het vriendenformulier op de website.

Vanzelfsprekend ontvangt de nieuwe vriend ook het welkomstgeschenk.

(Uit: Binnenstad 310, jan.-maart 2023)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.