De vereniging in coronatijd

Beste vrienden,
Ik hoop dat u allen in goede gezondheid deze moeilijke tijd doorkomt.

We moeten allemaal wennen aan een andere manier van leven, van omgaan met elkaar. Ook de VVAB past zich aan. We willen natuurlijk zo veel mogelijk activiteiten laten doorgaan. Maar dat kan niet altijd en overal. Onze maandelijkse borrel in de Zuiderkerk gaat voorlopig niet door. Ook de excursies en lezingen die onze vereniging organiseert zijn opgeschort. In mei zou de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden. Ook die wordt naar een later tijdstip verschoven. Daardoor kunnen jaarverslag en jaarrekening niet worden vastgesteld. We zullen die wel binnenkort op onze website publiceren. We hebben enkele bestuursleden van wie de termijn rond deze tijd afloopt gevraagd voorlopig aan te blijven. We gaan ervan uit dat de leden daarmee instemmen.

Maar er gaat ook veel wel door. Er zijn gelukkig nog genoeg oplettende leden die door de stad lopen en ons opmerkzaam maken op zaken die niet in de haak zijn. We richten dus als vanouds verzoeken tot handhaving aan de gemeente. We blijven vergunningen die door de gemeente worden verleend kritisch tegen het licht houden, om zo nodig bezwaar te maken. En we blijven zienswijzen en inspraakreacties opstellen naar aanleiding van beleidsvoorstellen. Overleg met andere partijen in de stad gebeurt door middel van videovergaderingen. Het contact met onze leden vindt als vanouds plaats door middel van ons verenigingsblad Binnenstad en via de digitale Nieuwsbrief. We zijn van plan de frequentie daarvan te verhogen, zodat u goed betrokken blijft bij ons werk.

De stad ligt er intussen prachtig bij. nu de drukte en hectiek verdwenen zijn komt er ruimte om de stad nog eens goed in ons op te nemen en te ervaren hoe prachtig en uniek de binnenstad van Amsterdam is. We merken dat bij velen de gedachte leeft: hoe kunnen we ervoor zorgen dat een aantal zaken die uit de hand gelopen zijn na de crisis niet meer in die vorm terugkeren. Laten we de komende periode daar met zijn allen goed over nadenken.

Rogier Noyon
voorzitter

(Uit: Binnenstad 297, mrt./apr. 2020)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.