Kinderopvang in de Nieuwe Kerkstraat

De Stichting Kinderopvang Binnenstad wil de naam van de verschillende vestigingen wat duidelijker op de gevel van de gebouwen aanbrengen. Daarvoor is een reeks van voorstellen gedaan waartegen weinig bezwaar lijkt te bestaan, al blijft het de vraag of het echt nodig is.

Alleen voor het gemeentelijk monument Nieuwe Kerkstraat 126, waar het kinderdagverblijf Dikkie Dik samen met andere gebruikers is gehuisvest, heeft een reclamebureau een bord bedacht in de meest primitieve vorm, te plaatsen boven de hoofdingang. Die hoofdingang wordt in de monumentenbeschrijving als volgt beschreven:
“De in het middenrisaliet gelegen hoofdingang is opgenomen in een fraaie omlijsting met bakstenen zuilen met een natuurstenen composietkapiteel die een in hetzelfde materiaal uitgevoerd hoofdgestel dragen. Het hoofdgestel wordt bekroond door een aedicula met timpaan en tekstveld: LEERSCHOOL/ BIJ DE/ GEMEENTE KWEEKSCHOOL/ VOOR/ ONDERWIJZERS/ EN/ ONDERWIJZERESSEN. De ingang bevat een oorspronkelijke dubbele paneeldeur.”
Het genoemde bord is gedacht in het hier omschreven tekstveld. Het leek ons geen goed voorstel.

Herman Pinkse

(Uit: Binnenstad 219, december 2006)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.