Advies steigerdoekreclame

Dit mag niet: een met reclame gevulde nis in de galerij van de Raadhuisstraat Dit mag wel: een meer dan levensgrote steigerdoekreclame in de Raadhuisstraat
In 2005 wordt besloten of de proef met steigerdoekreclame zal worden voortgezet. De Amsterdamse Raad voor de Monumentenzorg heeft het stadsdeel Centrum enkele adviezen gegeven.

Ze wijst erop dat de nog aanwezige historische parcellering een van de belangrijkste componenten van het beschermde stadsgezicht is. Daarom is het van groot belang dat de steigerdoekreclame deze volgt. Vooral doeken die een groter deel van de gevelwand beslaan, zouden dan niet breder moeten zijn dan het individuele pand. Steigerdoeken met de afbeelding van het achterliggende pand en een kader voor reclame, hebben de voorkeur van de Raad voor de Monumentenzorg. Ze adviseert voorts te onderzoeken of andere opdrukken zoals historische informatie of kunstwerken, de steigerdoeken kunnen sieren. De opbrengsten van de reclame zouden ten goede moeten komen aan het vervolmaken van de beeldkwaliteit van de binnenstad.

Frans Heddema

[Ongevraagd advies inzake steigerdoekenreclame]

(Uit: Binnenstad 208, november 2004)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.