Stadsbeeldprijs voor Theo Rouwhorst

Uitreiking van de Stadsbeeldprijs voor Theo Rouwhorst
v.l.n.r.: mevrouw Rouwhorst, dr. Henk Zantkuijl, de prijswinnaar, mevr. Beynes-Heijmeijer van Heemstede, voorzitter van de stichting die de prijs verleent.
De uitreiking vond plaats in de zaal van het Huis met de Hoofden. Walther Schoonenberg hield een dialezing over herplaatste geveltoppen.
Op 3 november 2004 werd in het Huis met de Hoofden, Keizersgracht 123 aan Theo Rouwhorst, sinds 1966 medewerker van het bureau Monumentenzorg en Archeologie, nu belast met bijzondere taken, de stadsbeeldprijs 2004 uitgereikt.

Deze prijs, initiatief van de stichting Heijmeijer van Heemstede, bestaat uit een geldbedrag van € 5000,-- en een exemplaar van de bronzen gietpenning “Henk Zantkuijl monumentenzorger van Amsterdam”. Rouwhorst heeft in zijn lange ambtelijke loopbaan in brede kring o.m. waardering geoogst voor zijn bijzondere zorg voor het herplaatsen van gebeeldhouwde gevelbekroningen, welke bij slopingen van monumenten op last van Monumentenzorg voor herplaatsing werden opgeslagen. Het historische stadsbeeld van de binnenstad is daardoor op vele plaatsen in zijn eigen karakter hersteld.

Geurt Brinkgreve

(Uit: Binnenstad 208, november 2004)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.