Phoenix, verdwijnend of herrijzend Amsterdam

Verjaardagsgeschenk

Al eerder werd in ons blad aangekondigd dat het verjaardagsgeschenk van onze lezers aan de aftredende secretaris Geurt Brinkgreve besteed gaat worden aan een publicatie over de herleving van de binnenstad.
Herenstraat 37-39-41 (Stadsherstel, 1967) Volledige herbouw van winkel-woonhuizen.

De titel van dat boek wordt Phoenix, verdwijnend of herrijzend Amsterdam, 96 pagina’s, waarvan circa een derde foto’s; vooral van voor en na herstel. Auteurs zijn Geurt Brinkgreve, dr. Léon Deben, Frans Heddema, drs. Merel Ligtelijn en drs. Peter Prins. Hoe hoog de golven van tegenstrijdige meningen over de toekomst van de binnenstad opspatten komt naar voren in de vraaggesprekken van Merel Ligtelijn met vijf ooggetuigen, twee oud-wethouders en een oud-hoofdambtenaar en twee oud-journalisten. Op passages die hem in het bijzonder raken reageert Brinkgreve in persoonlijk gestelde brieven aan de geïnterviewden. Phoenix, verdwijnend of herrijzend Amsterdam geeft een levendig beeld van de horten en stoten waarmee een nieuw toekomstbeeld voor de oude stad baan brak door de verkalkte ideeën over straatverbredings- en saneringsplannen uit de jaren dertig en vijftig.

De prijs bij voorintekening is € 9,95 te verhogen met verzendkosten, tot 31-1-2004. Daarna wordt het € 14,95 plus verzendkosten.

[Meer lezen]

(Uit: Binnenstad 202, november 2003.)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.