Hou de Haarlemmerdijk mooi

Iedereen is blij met het resultaat van de grote opknapbeurt van de Haarlemmerdijk en de Haarlemmerstraat. De gemeente en alle betrokkenen hebben eer van hun werk. Nu is het zaak het bereikte kwaliteitsniveau te handhaven. Eén van de minder mooie plekken in de route is het winkelfront Haarlemmerdijk 81-83.
Haarlammerdijk: schaalvergroting over de breedte doorbreekt verticale parcellering

Op die plaats komt nu een andere zaak, een vestiging van een grootwinkelbedrijf. Het ingediende bouwplan is een verbetering t.o.v. wat er nu is, maar dat is niet zo moeilijk. Wij vinden dat het veel beter kan en veel beter moet. Nu ieder in de buurt zo zijn best heeft gedaan mag ook het grootwinkelbedrijf wel zijn steentje bijdragen. Een zo goedkoop mogelijk standaardfront over een aanzienlijke breedte zonder rekening te houden met het feit dat het om drie verschillende panden gaat lijkt toch echt beneden de maat. Dat hebben wij de gemeente gemeld.
Overigens mag er ook wel eens iets positiefs over het grootwinkelbedrijf worden gezegd. Over de zeer terughoudende manier waarop sommige nieuwe vestigingen van Albert Hein zich in het stadsbeeld manifesteren zijn wij zeer tevreden. Het gaat hier dus niet om onze nationale grootgrutter.

Herman Pinkse

(Uit: Binnenstad 187, maart 2001)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.