Een Goede Raad voor de Binnenstad

Onder de titel "Een Goede Raad voor de Binnenstad" is onlangs een boekje uitgekomen dat zich toespitst op de discussie of de Binnenstad een deelraad moet krijgen of niet. Nu deze discussie weer uiterst actueel is geworden door een referendum hierover in april aanstaande is er reden het boekje onder de aandacht te brengen.

In totaal 9 journalisten en publicisten – vrijwel allen woonachtig in de Binnenstad – hebben een bijdrage aan het boekje geleverd. Onder meer Richter Roegholt, John Jansen van Galen, Max Arian, Matthijs van Heijningen, Hans van den Bergh en Luud Schimmelpennink. Aan hen is gevraagd te schrijven in wat voor (Binnen)stad zij over tien jaar willen wonen en welke bestuursvorm zij daar het beste bij vinden passen. Dat heeft een aantal opmerkelijke en vermakelijke visies opgeleverd van zowel voorstanders als tegenstanders van een deelraad Binnenstad.
Voor degenen, die geïnteresseerd zijn in de discussie over een deelraad Binnenstad of zich daar alsnog in willen verdiepen als voor degenen, die alleen geïnteresseerd zijn in de visioenen van 9 publicisten over de Binnenstad in 2010 vormen de bijdragen boeiende lectuur.
Het boekje is een uitgave van GroenLinks en is te verkrijgen bij de meeste boekhandels in de Binnenstad, onder meer Scheltema-Holkema en Athenaeum Nieuwscentrum, voor f 10,- of te bestellen bij ondergetekende, tel. 6254237.

Dingeman Coumou

(Uit: Binnenstad 186, februari 2001)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.