Afscheid en welkom

In afwachting van de notulen van de jubileumjaarvergadering op 11 maart, die in één van onze volgende nummers zullen worden gedrukt, mag in deze Binnenstad een vermelding van de bestuursmutaties niet ontbreken.

Volgens het een jaar geleden opgestelde rooster waren Otto Vlasman en Maarten de Boer aan de beurt om af te treden. Maarten heeft als directeur van het Amsterdams Monumenten Fonds (AMF) deze nieuwe instelling voor behoud en beheer van monumenten zonder, of met weinig, woonbestemming in korte tijd een belangrijke functie in de stad gegeven. Door de fusie met Stadsherstel tot de NV Stadsherstel Amsterdam is het resultaat nu stevig verankerd. Maarten gaat nieuwe projecten ontwikkelen en wij zijn er zeker van dat wij hem spoedig weer tegenkomen als bondgenoot.
Otto Vlasman is achttien jaar voorzitter van onze vereniging geweest. Geen professionele monumentenzorger, maar daarom niet minder bezield door een warme liefde voor Amsterdam en vooral een man met grote bestuurservaring die de soms wat warrige bestuursvergaderingen met onverstoorbare tact wist te leiden. Zijn plaats wordt ingenomen door Walther Schoonenberg, die sinds het vorige jaar tot het bestuur is toegetreden, en inmiddels bij onze lezers bekend is als een actief en strijdbaar woordvoerder van de gedachten die in onze kring leven over de toekomst van onze stad. Met Walther als voorzitter krijgt de vereniging een nieuw, jeugdiger gezicht.
Een nieuwe man in het bestuur is de jonge architect Ben Weller, die wij, onder meer, kennen uit de fraaie restauratie van de Dominicuskerk in de Spuistraat. De naam Weller klinkt de ouderen onder ons nog altijd vertrouwenwekkend in de oren.
Afscheid en welkom, we gaan de 21ste eeuw met vertrouwen tegemoet.

Geurt Brinkgreve

(Uit: Binnenstad 181, maart/april 2000)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.