VVAB schrijft Minister over Rijksdienst voor de Monumentenzorg

De tot sloop veroordeelde Theaterschool op het BG-terrein staat op de Rijksmonumentenlijst.
De VVAB heeft een brief geschreven aan de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen over de curieuze handelwijze van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg inzake het Binnengasthuisterrein. De brief luidt als volgt:

Aan de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen,

Uw Rijksdienst voor de Monumentenzorg heeft zitting in het zogenaamde Kwaliteitsteam, ingesteld door de gemeente Amsterdam ter begeleiding van de bouwplannen van de Universiteit van Amsterdam op het Binnengasthuisterrein. Dat lijkt ons ongewenst. De Rijksdienst moet immers antwoorden op het bezwaar van de UvA tegen plaatsing op de Monumentenlijst van te slopen gebouwen op dat Binnengasthuisterrein.
Wij zijn van mening dat de Rijksdienst niet met een vertegenwoordiging in het Kwaliteitsteam kan meewerken aan bouwplannen die sloop van Rijksmonumenten betekenen, zolang de procedures rond de plaatsing van deze objecten op de Rijksmonumentenlijst nog lopen.
Wij tekenen dan ook protest aan tegen deze gang van zaken. Het vertrouwen van particuliere monumentenorganisaties in Amsterdam in de Rijksdienst wordt hierdoor ernstig geschaad. Bescherming van Rijksmonumenten, waarvoor de Rijksdienst destijds is opgericht, komt door deze gang van zaken in gevaar. Wij verzoeken U dan ook om deze ongewenste gang van zaken terug te draaien.

Namens de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad,

Dr. H.J.R. Kaptein, secretaris

Amsterdam, 27 februari 2003

Een afschrift van deze brief is gestuurd aan het Stadsdeel Centrum en aan het bureau Monumenten & Archeologie.

(W.S., 11/3/2003)

[Bezwaar bij Raad van State]

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.